Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

Villa - Miribel

Villa - Miribel, Miribel

Sfeervol ingerichte baronie uit de 15e eeuw in de Drome met privé zwembad
Vanaf 1664,- per week
12
6
6
Bekijk woning
Villa - Miribel 8 pers

Villa - Miribel 8 pers, Miribel

Prachtige baronie uit de 15e eeuw in de Drome met privé zwembad
Vanaf 1353,- per week
8
4
4
Bekijk woning

Activiteiten

Valence

Valence

De hoofdstad Valence ligt aan de linkeroever van de rivier de Rhône. Valence is opgebouwd uit terassen die omlaag lopen naar de rivier. Het is een gezellige stad met veel groen en uitstekende wandelmogelijkheden. De Romaanse kathedraal St-Appolonaire is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit prachtig gebouw stamt uit de middeleeuwen en je moet ook zeker binnen een kijkje nemen. In het oude stadscentrum zijn veel gezellige straatjes. Aan de boulevards die zijn gebouwd op de plaats waar vroeger de stadsmuur stond zijn ook veel leuke winkels en cafeetjes. Ook zijn er twee 16e-eeuwse huizen die absoluut een bezoek waard zijn. In het Maison des Têtes is een interessant museum over de geschiedenis van de stad. Ook het Musée des Beaux-Arts is een aanrader!

Bezoek website
Kasteel van Grignan

Kasteel van Grignan

Midden in de drôme ligt het Kasteel van Grignan. Het kasteel ligt bij het gelijknamige dorpje Grinan. Door zijn hoge ligging op een rotst heb je van hieruit een prachtig uitzicht over de uitgestrekte lavendelvelden. Dit uitzicht is allleen al een bezoekje waard! Het Renaissance kasteel was in eerste instantie gebouwd voor militaire doeleinden, maar is in de 15e eeuw omgebouwd tot een luxueus kasteel. Het kasteel is te bezoeken en er zijn verschillende vertrekken met allerlei antieke meubels. Ook worden er veel evenementen georganiseerd zoals een theaterfestival in de zomer. Daarnaast zijn er verschillende doorlopende tentoonstellingen te bezichtigen. Een echte aanrader voor een leuk dagje uit!

Bezoek website
Palais Ideal

Palais Ideal

Eén van de vreemdste gebouwen van Frankrijk is dit bizarre kunstwerk in het plaatsje Hauterives. Het is een paleis van bruine stenen in de meest bijzondere vormen. Het lijkt een mix van een Egyptische, Azteekse en Romeinse bouwstijl. Het doet een beetje denken aan de Sagrada Familia in Barcelona. Het verhaal achter het paleis is erg bijzonder. De postbode Ferdinand Cheval heeft gedurende zijn werkzame leven van 33 jaar bij de post bijzondere stenen verzameld en heeft die vervolgens gebruikt om een bijzonder paleis mee te bouwen. Het paleis bevat gedichten, beelden van goden en godinnen, inscripties en nagemaakte dieren. Het paleis is inmiddels een nationaal monument.

Bezoek website
Nyons

Nyons

Nyons is een prachtig plaatsje in de Drôme Provençale dat wordt omringd door olijfbomen en waar het altijd zonnig is. Het is dé stad van de olijfolie en de olijven. Het Musée de l’Olivier is een klein museum waar je van alles kunt leren over de olijven die uit deze regio komen. Ook krijg je een duidelijk beeld van het economische belang van deze productie. Dus zeker bezoeken! Een andere aanrader is het bezoeken van één van de molens waar voorheen op de traditionele manier olijfolie werd geproduceerd. In veel molens vind je nu vaak een winkeltje en een klein museum. Het mooie historische centrum bestaat uit vele gezellige straatjes met veel groene bomen, terrasjes en winkeltjes. Op de Place du Docteur Bourdoncle kun je op donderdag genieten van een markt. Op een heuvel bovenaan in de stad staat een mooi kasteel dat het bezoeken waard vanwege onder meer het prachtige uitzicht.

Bezoek website