Luxe vakantiehuizen

Nord/Pas de Calais/Picardië

Zoeken in Nord/Pas de Calais/Picardië

Vakantievilla's

Les Tilleuls

Les Tilleuls, Escalles

vakantiehuis in Escalles vlak bij zee aan de Opaalkust
Vanaf 761,- per week
6
3
3
Bekijk woning

Activiteiten

Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez

Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez

Op de route van Calais naar Boulogne vind je de mooiste bezienswaardigheden van de Pas de Calais.Het is een schitterend kustgebied met enkele leuke dorpjes. Bijzonder zijn de rotsachtige kapen: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. De hoogste en de meest indrukwekkende is Cap Blanc-Nez met zijn mooie uitzicht over de streek en de rotskust van Engeland, aan de overkant van het Kanaal. Een uitstekend gebied ook om mooie wandelingen te maken.

Bezoek website
Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer

Aan de kust ligt Boulogne-sur-Mer. Het is een prachtige stad waar je kunt genieten van de levendige haven, maar waar je ook tot rust kunt komen in het oude ommuurde stadscentrum. Aanraders zijn een wandeling over de stadswallen, een bezoek aan de koepelvormige basiliek en een bezoek aan plein voor het stadhuis.

Bezoek website
Abbaye de Valloires

Abbaye de Valloires

Voor mooie tuinen moet je in Picardië wezen. Je kunt kiezen uit meer dan zeventig parken en tuinen die toegankelijk zijn voor bezoekers. De schitterende tuinen van de Abdij van Valloires zijn zeker een aanrader.. Deze abdij ligt nabij het plaatsje Argoules. Ook de abdij is zeker het bezoeken waard.

Bezoek website
Compiègne

Compiègne

Compiègne is een mooie stad die ligt op de plek waar de rivieren Aisne en Oise samenvloeien. Het kolossale paleis dat werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XV is de meest bekende bezienswaardigheid van Compiègne. Het paleis huisvest drie verschillende musea. Vergeet vooral niet om de fraaie tuinen van het paleis te bezoeken en het uitgestrekte woud van Compiègne dat aan het kasteel grenst. Het vroegere jachtdomein kun je nu wandelend of fietsend langs uitgestippelde routes verkennen. In dit bos werd, in een spoorwegrijtuig, de wapenstilstand getekend die een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog. In 1940 zou het Franse leger zich op dezelfde plaats en in hetzelfde rijtuig overgeven aan de Duitsers.

Bezoek website