Luxe vakantiehuizen

Ardennen, Namen

De provincie Namen is nog weinig bekend als gebied van de Ardennen. Toch zijn er in het westelijk deel grote dichte bossen, afgewisseld door weilanden en meren. Ook zijn er vele toeristische plaatsjes als Rochefort-en-Han en Lavaux Sainte Anne met zijn imposante kasteel. Ook de Namen is zeker een bezoek waard met zijn citadel en de basiliek. 

Zoeken in Ardennen, Namen

Vakantievilla's

Romulus

Romulus, Bourseigne-Neuve

Prachtig vakantiehuis in Bourseigne-Neuve met privéterras
Vanaf 2335,- per week
20
8
8
Bekijk woning
Rémus

Rémus, Bourseigne-Neuve

Landelijk vakantiehuis in Bourseigne-Neuve met privéterras
Vanaf 2335,- per week
20
8
8
Bekijk woning
Le Vieux Moulin

Le Vieux Moulin, Vresse-Sur-Semois

Mooi vakantiehuis in Vresse-sur-Semois met zwembad en sauna
Vanaf 3071,- per week
30
15
16
Bekijk woning
Les Cygnes Noirs

Les Cygnes Noirs, Gedinne

Luxe vakantiehuis in Gedinne met eigen bubbelbad en sauna
Vanaf 1852,- per week
18
9
5
Bekijk woning
Le Pasc'Anne

Le Pasc'Anne, Gedinne

Luxe boerderij in de Ardennen aan de bosrand
Vanaf 922,- per week
9
4
4
Bekijk woning
Le Moulin de Vencimont

Le Moulin de Vencimont, Vencimont

Gezellige vakantiewoning in Gedinne dicht bij het bos
Vanaf 1939,- per week
17
9
9
Bekijk woning
La Moineaudière

La Moineaudière, Rochefort

Huis met ruime tuin naast het Château Royal de Ciergnon
Vanaf 1026,- per week
14
6
5
Bekijk woning
La Grande Bleue

La Grande Bleue, Profondeville Ardennes

Luxe villa in de Ardennen met binnenzwembad
Vanaf 1198,- per week
9
4
4
Bekijk woning
La Ferme de Foy 24

La Ferme de Foy 24, Maredsous

Boerderij met wellness nabij Maredsous
Vanaf 1939,- per week
24
9
10
Bekijk woning
Gîte du Moulin

Gîte du Moulin, Vencimont

Gerenoveerde molen in Gedinne dicht bij het bos
Vanaf 1035,- per week
8
4
4
Bekijk woning
Gîte de la Houille

Gîte de la Houille, Vencimont

Gezellige vakantiewoning in Gedinne dicht bij het bos
Vanaf 717,- per week
9
5
5
Bekijk woning
Château St-Jean

Château St-Jean, Mettet

Prachtig landhuis met overdekt zwembad, sauna en mooie tuin
Vanaf 4300,- per week
60
15
9
Bekijk woning
Chateau-ferme Delhaise

Chateau-ferme Delhaise, Mesnil st. Blaise

Prachtig vakantiehuis in Mesnil-Saint-Blaise met sauna's
Vanaf 2606,- per week
25
10
2
Bekijk woning

Activiteiten

Kasteel Reinhardstein

Kasteel Reinhardstein

Kasteel Reinhardstein of Chateau de Reinhardstein is een bijzonder kasteel, waar veel beroemde families gewoond hebben. U waant zich tijdens de rondleiding weer helemaal terug in de Middeleeuwen. De gids, in middeleeuws kostuum, vertelt de geschiedenis van het kasteel en de families op een boeiende manier.

Bezoek website
Bouillon

Bouillon

In Bouillon is met name het Kasteel van Bouillon erg interessant. Het bouwwerk stamt uit de Middeleeuwen en u heeft hier een schitterend uitzicht op de stad en de omgeving, met de rivier de Semois. Godfried de Bouillon was de beroemde ridder uit 1096, maar er is meer te ontdekken in en om het Kasteel. Er zijn regelmatig Roofvogelshows met grote valken op de binnenplaats.

Bekijk het best bewaarde middeleeuwse krijgskundige complex van de Ardennen!

 

Bezoek website
Durbuy

Durbuy

Durbuy kreeg in 1331 al stadsrechten en dat is te zien in het prachtige oude centrum. Durbuy is het kleinste stadje van de Ardennen, maar liet zich (ten onrechte) uitroepen tot de Kleinste stad van de Wereld. Het historisch centrum is de moeite waard om te bezoeken met zijn smalle straatjes, 17e eeuwse huizen en goede restaurants.

Bezoek website
Kasteel van Vêves

Kasteel van Vêves

Het Kasteel van Vêves ligt op een gigantische rots boven het dorpje Celles. Ere zijn 5 ranke peperbustorens die het kasteel een sprookjesachtig uiterlijk geven. De vertrekken zijn stijlvol ingericht met meubilair uit de 18e eeuw. Het kasteel wordt al eeuwenlang door dezelfde familie bewoond en is een van de pareltjes van België. Het is een prachtig kasteel om te bekijken, voor jong en oud.

Bezoek website
Fietsen in België

Fietsen in België

Door België is het heerlijk om te fietsen. In de Ardennen is het een echte uitdaging, maar in Vlaanderen is het wat vlakker. In de toegevoegde link vindt u diverse fietsroutes in België.

Bezoek website
Abdij van Stavelot

Abdij van Stavelot

De abdij is in 648 gesticht met de bedoeling de naburige barbaren te bekeren tot het Christendom. In de 19e eeuw is er naast de oude resten een nieuwe abdij gebouwd. Deze abdij herbergt 3 musea: een over het racen op de Francorchamps, een over het prinsdom Stavelot-Malmedy en het Guillome Apolinaire museum.

Bezoek website
Spa

Spa

In Spa ziet men nog de grandeur en weemoed van de oude kuuroorden. Vroeger kwam de rijke adel en burgerij uit heel Europa hier om zich te goed te doen aan het heilzame bronwater. Het chique is er tegenwoordig wel af, maar de grandeur van de prachtige gebouwen is nog steeds te bewonderen. In de Thermen van Spa kunt u nog heerlijk genieten van het bronwater.

Bezoek website
Grotten van Han

Grotten van Han

De grotten van Han zijn één van de belangrijkste attracties van België. De grotten zijn ontstaan door het water van de rivier de Lesse. Het water loste tijdens het stromen een deel van het kalksteen op. Er zijn meerdere ruimtes die u te zien krijgt. De Scarabeezaal, waar een grote hoeveelheid diertjes voortbewogen. De Troffeezaal met een gigantisch druipsteen van 7 meter hoog. En nog veel meer!

Bezoek website
Kanovaren op de Ourthe

Kanovaren op de Ourthe

Kanovaren op de Ourthe is een must tijdens je vakantie in de Ardennen. De Ourthe stroomt lang Durbuy, Barvaux, Hotton en La Roche-en-Ardenne. Vooral in het voorjaar en najaar is het waterpeil hoog genoeg en zijn de stroomversnellingen aanwezig. Als de waterstand in de Ourthe te laag is, kunt u uitwijken naar andere rivieren zoals de Amblève. Kijk op de website voor de actuele waterstanden.

Bezoek website
La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is een prachtig klein stadje dat gedomineerd wordt door het grote feodale kasteel van La Roche. In de ruïnes van het kasteel zwerft nog steeds het spook Berthe van La Roche rond.

In het Museum Slag om de Ardennen komt u alles te weten over het Ardennenoffensief. Net buiten het stadje vindt u het Wildpark Gibier en het Parc Chlorophylle.

Bezoek website
Wandelen in België

Wandelen in België

België is een heerlijk wandelland. De variëteit is erg groot: uitkijkend over uitgestrekte velden, wandelen over vlonders in de Hoge Venen of de heuvels en dalen door in de Ardennen. Er zijn veel uitgezette wandelingen. Bij de link vindt u een groot aanbod.

Bezoek website