Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

Villa Cussay

Villa Cussay, Cussay

Landhuis met modern comfort zwembad, grote tuin en prachtig panoramisch uitzicht
Vanaf 1136,- per week
10
5
3
Bekijk woning
Maison de vacances Combreux

Maison de vacances Combreux, Combreux

Luxe vakantiehuis in Combreux met een zwembad
Vanaf 1511,- per week
4
2
1
Bekijk woning
Maison de vacances Beaumont en Véron

Maison de vacances Beaumont en Véron, Beaumont-En-Véron

Uniek, zeer modern vakantiehuis in prachtig wijngebied Chinon nabij kastelen
Vanaf 539,- per week
4
2
2
Bekijk woning

Activiteiten

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand trekt als hoofdstad van Auvergne vooral veel bezoekers vanwege de historische stadsmuren en de prachtige ligging op een heuvel. De stad heeft een erg schilderachtig en pittoresk karakter. Een absolute bezienswaardigheid is de Notre-Dame kathedraal. Deze kathedraal wordt gezien als een van de mooiste gotische kathedralen van Midden-Frankrijk. De kathedraal werd gebouwd met zwarte vulkanische stenen en stamt uit de dertiende eeuw. Bekendheid geniet de kathedraal vanwege de prachtige glasramen. Daarnaast is ook de Notre-Dame-du-Port basiliek zeker een bezoek waard. Die basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoed en is als stopplaats populair onder pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.

Bezoek website
Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Als u op zoek bent naar rust en een natuurpracht, moet u in het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van Auvergne zijn. Het park vormt het decor van slapende vulkanen, groene valleien, indrukwekkende kratermeren en uitgestrekte bossen. Er is een breed activiteiten-aanbod, waaronder wandelen, mountainbiken, paardrijden, raften, kajakken en rotsklimmen. Twee blikvangers zijn de Puy de Dôme, die een geweldig panorama biedt over de keten van de Puys, en de Puy de Sancy, die met zijn hoogte van 1886 meter de hoogste top van het Centraal Massief is.

Bezoek website
Van Chalonnes sur Loire naar Sully sur Loire

Van Chalonnes sur Loire naar Sully sur Loire

Het Loiredal tussen Chalonnes sur Loire en Sully sur Loire is in 2000 bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het 260 km lange gebied bestaat uit een licht glooiend landschap met een rijke afwisseling van wilde rivieren, weiden, bossen en akkers. Het Loiredal is mede bekend door de vele kastelen. Een populair vakantieplaatsje is Chalonnes met zijn haven met vele vissersbootjes. Je kunt hier roeien, kanoën en zeilen. Rondom het kasteel van Sully kunt u een mooie 2 uur durende wandeling maken. (markering geel, wit/rood) De route start en eindigt in de tuin van het kasteel en gaat vandaar naar een prachtig natuurgebied in de uiterwaarden van de Loire. 

Bezoek website
Val de Loire

Val de Loire

Het dal van de Loire staat bekend vanwege de grote biologische diversiteit en de rijkdom aan cultureel erfgoed. In het gebied bevindt zich een groot aantal historische dorpen en steden, maar het dal is vooral bekend vanwege de vele kastelen.

Bezoek website