Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

Maison de vacances Sussac

Maison de vacances Sussac, Sussac

Ruim vakantiehuis in Sussac met een groot zwembad
Vanaf 1238,- per week
6
3
1
Bekijk woning

Activiteiten

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand trekt als hoofdstad van Auvergne vooral veel bezoekers vanwege de historische stadsmuren en de prachtige ligging op een heuvel. De stad heeft een erg schilderachtig en pittoresk karakter. Een absolute bezienswaardigheid is de Notre-Dame kathedraal. Deze kathedraal wordt gezien als een van de mooiste gotische kathedralen van Midden-Frankrijk. De kathedraal werd gebouwd met zwarte vulkanische stenen en stamt uit de dertiende eeuw. Bekendheid geniet de kathedraal vanwege de prachtige glasramen. Daarnaast is ook de Notre-Dame-du-Port basiliek zeker een bezoek waard. Die basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoed en is als stopplaats populair onder pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.

Bezoek website
Château de Bonneval

Château de Bonneval

Château de Bonneval staat bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Haut-Vienne. Het ligt in het centrum van het plaatsje Coussac-Bonneval. Het kasteel maakte deel uit van een serie van kastelen die rond het jaar 1000 de grens van de regio Aquitaine verdedigde tegen aanvallen van buitenaf. Mede doordat het kasteel haar strategische functie verloor, is het Château de Bonneval door de eeuwen heen veel veranderd. Het kasteel veranderde in de latere eeeuwen in een mooi buitenhuis voor de familie Bonneval. Het kasteel is behalve maandag open voor publiek.

Bezoek website
Lac de Vassivière

Lac de Vassivière

De streek Limousin krijgt zijn karakter door talrijke meren en vennen. Het grootste meer van Limousin is het stuwmeer Lac de Vassivière met -naast bossen en weilanden - ook acht recreatiestranden. Watersportliefhebbers kunnen hier zwemmen, surfen, kanoën en waterskiën. Vissers zijn ook welkom. In de directe omgeving vind je talloze wandel- en fietsroutes. Het tweede grootste meer van Limousin is het Lac de Saint-Pardoux. Aan de oevers van dit natuurlijke meer vind je drie recreatiestranden.

Bezoek website
Limoges

Limoges

Limoges is de hoofdstad van Limousin en is vooral bekend omwille van het porselein, dat over heel de wereld in chique restaurants wordt gebruikt. De porseleinproductie ontstond dankzij de zeer zuivere klei die in de omgeving te vinden is. In het Musée National de la Porcelaine A. Dubouché vind je een zeer grote collectie aan keramiek. Bezoek ook de Manufacture Bernadaud, een kruising tussen een tentoonstelling, een museum en een winkel, die volledig in het teken staat van porselein. De gotische kathedraal Saint-Étienne is beslist een bezoek waard. Vlakbij de kathedraal bevinden zich de Tuinen van de Bisschop (Jardins de l’Évêché). Dit zijn terrasvormig aangelegde tuinen, die afdalen naar de rivier de Vienne. Kuier door de oude stad, waar je de slagerswijk (Quartier de la Boucherie) niet mag missen. Dat geldt ook voor het stationsgebouw.

Bezoek website
Glane

Glane

In het plaatsje Oradour-sur-Glane vond op 10 juni 1944 een bloedbad plaats. Het dorp werd die dag volledig door de Duitsers afgesloten en uiteindelijk verwoest. Uiteindelijk overleefden slechts 6 inwoners dit bloedbad. Uit respect voor de nabestaanden en ter nagedachtenis van is het dorp in zijn verwoeste staat bewaard gebleven.

Bezoek website
Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Als u op zoek bent naar rust en een natuurpracht, moet u in het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van Auvergne zijn. Het park vormt het decor van slapende vulkanen, groene valleien, indrukwekkende kratermeren en uitgestrekte bossen. Er is een breed activiteiten-aanbod, waaronder wandelen, mountainbiken, paardrijden, raften, kajakken en rotsklimmen. Twee blikvangers zijn de Puy de Dôme, die een geweldig panorama biedt over de keten van de Puys, en de Puy de Sancy, die met zijn hoogte van 1886 meter de hoogste top van het Centraal Massief is.

Bezoek website