Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

L'Orangerie

L'Orangerie, St. Laurent de la Salle

Sfeervolle vakantiewoning in Loire met privézwembad
Vanaf 653,- per week
8
3
3
Bekijk woning

Activiteiten

Tours

Tours

Midden in het Loiredal ligt de stad Tours. Naast de steden Orléans, Vendome, Blois, Nevers is dit zeker een mooie stad om te bezoeken. In het oude stadsgedeelte met zijn smalle straatjes staan prachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen, maar er zijn ook huizen uit de renaissancetijd te vinden. Het maison de Tristan moet je zeker bekijken. Dit huis dateert ook uit de 15e eeuw en er zit een prachtige overwelfde wenteltrap in. Op het Place Pierre-le-Puellier is een begraafplaats van een renaissanceklooster gevonden. Verder is er een Jardin Botaniqe oftewel een botanische tuin (5 ha) uit het jaar 1843 aan de boulevard Tonnellé. Hier zijn diverse tuinen te bezichtigen en er is ook een kleine dierentuin. In het musée des Beaux Arts wordt klassieke en moderne kunst tentoongesteld. Het musée du Compagnonnage vertelt de geschiedenis van de compagnonnages. Dit waren handwerkslieden van het platteland die kwamen helpen bij de bouw van de vele kathedralen.

Bezoek website
Grotwoningen

Grotwoningen

Grotwoningen zijn er vele in het Loiredal en zeker het bezichtigen waard. Rond Saumur, Vouvray en langs de Loire zie je er veel. Fietsend of wandelend tussen Chaumont- sur-Loire en Saumur vallen de steile rotswanden op met daarin deuren en ramen van comfortabele” holwoningen. De grotten ontstonden doordat hier stenen werden uitgehakt die nodig waren om alle kastelen en kathedralen aan de Loire te bouwen. Later zijn hier mensen gaan wonen. Deze grotwoningen waren droog en warm in de winter en koel in de zomer. Tegenwoordig kun je zelfs in zo'n grotwoning overnachten. Je kunt hiervoor terecht in Les Hautes-Roches in Rochecorbon, Troglododo in Azay-le-Rideau of het Demeure de la Vignolle in Turquant.

Bezoek website
Van Chalonnes sur Loire naar Sully sur Loire

Van Chalonnes sur Loire naar Sully sur Loire

Het Loiredal tussen Chalonnes sur Loire en Sully sur Loire is in 2000 bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het 260 km lange gebied bestaat uit een licht glooiend landschap met een rijke afwisseling van wilde rivieren, weiden, bossen en akkers. Het Loiredal is mede bekend door de vele kastelen. Een populair vakantieplaatsje is Chalonnes met zijn haven met vele vissersbootjes. Je kunt hier roeien, kanoën en zeilen. Rondom het kasteel van Sully kunt u een mooie 2 uur durende wandeling maken. (markering geel, wit/rood) De route start en eindigt in de tuin van het kasteel en gaat vandaar naar een prachtig natuurgebied in de uiterwaarden van de Loire. 

Bezoek website
Val de Loire

Val de Loire

Het dal van de Loire staat bekend vanwege de grote biologische diversiteit en de rijkdom aan cultureel erfgoed. In het gebied bevindt zich een groot aantal historische dorpen en steden, maar het dal is vooral bekend vanwege de vele kastelen.

Bezoek website
Kastelen Loire

Kastelen Loire

Er zijn zoveel kastelen in het Loiredal dat het te ver gaat om ze allemaal op te noemen. We volstaan met het noemen van een aantal markante, zoals Chateau Chaumont, dat onbeschadigd uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen. Bij de hoofdingang vallen de dubbele ophaalbrug en de versierde borstwering op. Karel II en Catharina de Medici hebben o.a.dit kasteel bewoond. Chateau d’Amboise ligt boven op een rots en steekt fraai boven het stadje uit. Je kunt een paar kamers van het Logis du Roi bekijken en de vroegere appartementen van koning Louis-Philippe. Naast het Logis du Roi is de vroegere ingang van het kasteel, de Tour des Minimes. Zeer de moeite waard is de Chapelle St-Hubert. Let vooral op het dak en de toren. Leonardo da Vinci zou hier begraven liggen. Het grootste kasteel aan de Loire is Kasteel Chambord. Dit indrukwekkende kasteel telt 440 vertrekken. Het kasteel is gebouwd als jachtslot met de opvallend vele torentjes, dakkapellen en schoorstenen. 

Bezoek website