Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

De Blauwe Bok

De Blauwe Bok, Zorgvlied

Sfeervol achterhuis met 4 slaapkamers met ensuite badkamers, Drents Friese Wold
Vanaf 1130,- per week
12
4
4
Bekijk woning
Drentsche Hof

Drentsche Hof, Orvelte

Grote boerderij met Indoor BBQ en veel speelgelegenheid

Vanaf 2515,- per week
34
17
15
Bekijk woning
Huize Tergast

Huize Tergast, Gasselternijveen

Authentiek burgemeestershuis met luxe wellness, bioscoop en meerdere recreatieve voorzieningen

Vanaf 2660,- per week
20
10
8
Bekijk woning
Huize Tergast - 24 personen

Huize Tergast - 24 personen, Gasselternijveen

Zeer luxe wellness-villa met bioscoop, bar en recreatieruimte

Vanaf 2930,- per week
24
10
8
Bekijk woning
In 't Woud

In 't Woud, Dwingeloo

Zonnige B&B-kamer met badkamer, zwembad, sauna en terras

Vanaf 775,- per week
2
1
1
Bekijk woning
Luxe in Drenthe

Luxe in Drenthe, Eesergroen

Prachtig luxe villa voor groepen met hottub en biljart, bij Eesergroen
Vanaf 1415,- per week
14
5
4
Bekijk woning
Op d'Heide

Op d'Heide, Dwingeloo

Romantische B&B kamer met eigen badkamer en gebruik van zwembad en sauna

Vanaf 775,- per week
2
1
1
Bekijk woning
Op 't Zand

Op 't Zand, Dwingeloo

Zeer ruime B&B kamer met ligbad, douche en gebruik van zwembad en sauna

Vanaf 845,- per week
2
1
1
Bekijk woning

Activiteiten

Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn is de kleine, groene versie van Venetië. De boerderijen staan op eilandjes en worden via houten boogbruggetjes met elkaar verbonden. Het is een dorp zonder straten. Het dorp is het mooist vanuit een boot te bekijken, of op de schaats als u geluk heeft!

Bezoek website
Orvelte

Orvelte

Het museumdorp Orvelte is vermoedelijk ontstaan tussen de 11e tot 13e eeuw in Drenthe. Het dorp herbergt vele oude boerderijen en historische bezienswaardigheden. Er zijn regelmatig markten en andere evenementen. Een gewoon, gezellig Drents dorp.

Bezoek website
Hindeloopen

Hindeloopen

Hindeloopen is een voormalig handelsstadje en heeft nog steeds haar eigen Hinderlooper kunst en klederdracht. In de kleine straatjes en over de bruggetjes is het heerlijk kuieren om te genieten van de authentieke stadswoningen en oude kerken.

Bezoek website
Freylemaborg

Freylemaborg

De Freylemaborg is een Groningse borg gelegen op een groot landgoed, gedateerd uit de 19e eeuw. De borg zelf stamt uit de Middeleeuwen en is toegankelijk voor het publiek. In het koetshuis is een restaurant en door de tuinen is het heerlijk wandelen.

Bezoek website
Drouwenerzand

Drouwenerzand

Drouwenerzand is een gezellig pretpark, voor een goede prijs. Het is ideaal park voor kleinere kinderen. Er is zowel een binnen als buiten gedeelte met attracties.

Bezoek website
Wildlands Zoo Emmen

Wildlands Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dieren en attractiepark in Emmen, Drenthe. Je kunt een reis door de Savanne, jungle en het poolgebied maken in één dag. Zowel voor de allerkleinsten als de alleroudsten, en alle leeftijden daartussen, beleef je een fantastische dag.

Bezoek website
Gevangenisdorp Veenhuizen

Gevangenisdorp Veenhuizen

In Veenhuizen zijn na 1822 opvoedtehuizen opgericht voor mensen uit de Randstad die erg arm waren. Zij werden hier heropgevoed tot "arbeidzame menschen". In de loop der jaren zijn de gestichten omgebouwd tot gevangenissen. Het dorp Veenhuizen getuigt nog van dit verleden met leuzen op de huizen en de structuur van het dorp.

Bezoek website
Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden veel verhalen over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. De persoonlijke verhalen worden gedemonstreerd in tentoonstellingen en films, waardoor het museum ook interessant is voor kinderen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Bezoek website
Boomkroonpad

Boomkroonpad

Wil je het bos eens van een andere kant bekijken? Neem dan het boomkroonpad. De wandeling loopt langs de toppen van de bomen en laat je kennismaken met een hele andere kant van het bos.

Bezoek website
Vestingstad Bourtange

Vestingstad Bourtange

Bourtange is een prachtig vestingstadje, vlakbij de grens met Duitsland. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog viel de stad Groningen in handen van de Spanjaarden en is de vesting Bourtange ontstaan. De gemeente Vlagtwedde liet de vesting na de leegloop van het dorp rond 1960 herbouwen in de staat zoals die in 1742 geweest was. Naast de gereconstrueerde vestingwerken vindt u daar tal van bezienswaardigheden.

Bezoek website
Zwolle

Zwolle

Zwolle is een kleine, knusse Hanzestad met een zeer rijke geschiedenis. Om de stad goed te bekijken is een stadswandeling heel geschikt. Maar heerlijk struinen over de markten en de winkelstraten kan ook. Het museum de Fundatie met spraakmakende tentoonstellingen is een must. Veelal wordt u verrast door één van de talloze festivals en evenementen in het centrum of in de theaters.

Bezoek website
Groningen

Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad. Vol levendige terrasjes, prachtige monumentale panden en verstilde hofjes. Een stadswandeling is zeker aan te bevelen. In Groningen is altijd wel wat te beleven!

Bezoek website