Luxe vakantiehuizen

Vakantievilla's

Marcoult

Marcoult, Champvert

Beeldig landhuis in Champvert met vijver
Vanaf 900,- per week
6
3
3
Bekijk woning
La Tour

La Tour, Onlay

Authentiek kasteel in Onlay met privéingang
Vanaf 865,- per week
4
2
2
Bekijk woning

Activiteiten

Hôtel-Dieu de Beaune

Hôtel-Dieu de Beaune

De Hospices Civils de Beaune of kortweg Hospices de Beaune is ooit in 1443 opgericht als een liefdadigheidsinstelling. Het oorspronkelijke armenhospitaal, het Hôtel-Dieu wordt beschouwd als een van de pronkstukken van de Vlaams-Bourgondische bouwstijl, die aanleunt tegen de laat-gotiek uit de 15e eeuw. Het prachtige in Vlaamse stijl gebouwde huis is in 2009 volledig gerestaureerd en beschikt o.a. over een ‘geglazuurd’ dak. Tegenwoordig is er een museum gehuisvest.

Bezoek website
Abbaye de Fontenay

Abbaye de Fontenay

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de Bourgogne is het mooie klooster, dat een goed beeld geeft van een zelfvoorzienend cisterciënzer abdij. De abdij ligt buiten de bewoonde wereld midden in een groene vallei. Het ommuurde gebouw is in romaanse stijl gebouwd. Het in 1119 gestichte klooster is ook wel het oudste klooster van Frankrijk en wellicht het best bewaarde klooster van Europa. Je kunt in de verschillende gebouwen en vertrekken rondlopen en zo het leven van de monniken uit de 12e eeuw ervaren. 

Bezoek website
Côte d'Or

Côte d'Or

In de Bourgogne vind je een prachtige wijnstreek Côte d’Or geheten. In deze wijnregio worden allerlei lekkere witte en rode wijnen geproduceerd, waaronder de Pinot Noir en Chardonnay. Het landschap van de Côte d’Or is lieftallig met zijn uitgestrekte wijngaarden, gezellige kleine stadjes, vele groene heuvels en prachtige kastelen. Er zijn meerdere uitgezette routes die je langs de verschillende wijngaarden leiden en waarbij je de mogelijkheid krijgt om zoveel mogelijk verschillende wijnen te proeven. De wijnroutes kun je zowel te voet, met de fiets of met de auto kunt afleggen. Wandelen in de omgeving is een absolute aanrader. Zo moet je zeker een wandeling maken naar de rots van Solutré, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de wijngaarden en de stadjes.

Bezoek website
Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Parc Naturel Régional des Volcans D’Auvergne

Als u op zoek bent naar rust en een natuurpracht, moet u in het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van Auvergne zijn. Het park vormt het decor van slapende vulkanen, groene valleien, indrukwekkende kratermeren en uitgestrekte bossen. Er is een breed activiteiten-aanbod, waaronder wandelen, mountainbiken, paardrijden, raften, kajakken en rotsklimmen. Twee blikvangers zijn de Puy de Dôme, die een geweldig panorama biedt over de keten van de Puys, en de Puy de Sancy, die met zijn hoogte van 1886 meter de hoogste top van het Centraal Massief is.

Bezoek website
De Morvan

De Morvan

Het Parc Naturel Régional du Morvan is een prachtig natuurpark in de Bourgogne, dat zich onderscheidt van de rest van het departement. Het is een gebied met hoge bergen, steile rotsen, uitgestrekte bossen, diepe meren en kabbelende riviertjes. Een perfecte uitdaging voor de avonturier en de wandelaar. Veel mensen trekken naar de regio voor een sportieve vakantie. Je kunt er uitstekend wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, kanoën en zwemmen. Ook zijn er in de Morvan veel gezellige stadjes die ook absoluut een bezoekje waard zijn. Voorbeelden zijn Vezelay, Château-Chinon en Autun.

Bezoek website